Fup og svindel
på nettet

Sociale medier

mandag d. 11. december 2023

Et budskab omkring vigtigheden i at tage sig i agt for forsøg på fup og svindel på nettet.

 

I disse digitale tider er vi mere tilsluttet end nogensinde, men dette digitale univers bringer også risici med sig. Svindlere og bedragere er konstant på udkig efter muligheder for at narre os, og det er afgørende, at vi er opmærksomme og beskytter os mod fup, svindel og phishing på nettet.

Efter fænomenet AI er blevet så populær, så bliver det også sværere for os som forbruger at gennemskue disse svindlere, da de blot bruger AI til at formulerer disse falske mails. AI er yderst god til at formulere sig fejlfri på skrift, og man kan derfor ikke gennemskue phishing-mails på grammatikken som man kunne før.

 

⚠️️ Phishing-Mails: Vær på vagt

Phishing-mails er stadig en af de mest almindelige former for internetbedrageri. Disse e-mails udgiver sig ofte for at være fra velkendte virksomheder, organisationer eller endda offentlige myndigheder. De forsøger at narre dig til at afgive personlige oplysninger, som f.eks. brugernavne, adgangskoder, kreditkortoplysninger, opdatere dine oplysninger, klikke på skadelige links eller downloade ondsindede vedhæftede filer.

 

Sådan beskytter du dig mod phishing

  1. Undersøg afsenderens e-mailadresse nøje for at sikre dig, at den er korrekt. Vær skeptisk over for e-mails fra ukendte kilder eller underlige domæner.
  2. Kontroller stavning og grammatik i e-mailen, da phishing-mails ofte indeholder fejl. Dog skal man stadig være mistænksom, da AI er en kæmpe hjælp til fejlfri mails.
  3. Vær opmærksom på presserende eller truende sprog i e-mailen.
  4. Klik ikke på links i e-mails, medmindre du er sikker på, at de er legitime.
  5. Brug et pålideligt antivirusprogram, da det kan hjælpe med at opdage og blokere phishing-mails og skadelige filer.

 

Din Digitale Sikkerhed er i Dine Hænder

At beskytte dig selv mod fup, svindel og phishing på nettet kræver en sund dosis skepsis og opmærksomhed. Ved at følge de nævnte råd og fortsætte med at være informeret om de nyeste trusler, kan du aktivt beskytte dine digitale konti og din personlige sikkerhed.

 

❗️Husk, at når det kommer til online sikkerhed, er det bedre at være for forsigtig end at blive offer for svindel.

Tilbage til blog

Er du interesseret i at få en snak om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med Sociale medier?

Giv os et kald Send os en mail